Ads 468x60px

Saturday, April 7

CARA BUAT AKAUN FACEBOOK

Masih ada lg yg tak tau buat akaun FB ,
Kali ni korang belajar sendiri , tak payah nak suruh org lain tolong buatkan..
Bahaya kalau minta tolong kwn buatkan akaun FB dan akaun email kamu ..
Caranya senang jak..
Yang penting kena rajin berusaha dan beranikan diri .

PERATAMA: korang WAJIB buat email dahulu samada nak yahoo ! , GMail ,Hotmail , Live.com atau apa sahaja bentuk email ...korang kena daftar kat mana2 email yg korang berminat .. isi lengkap email tu tau .. tak kira la nak guna nama betul ka nak guna nama glamer ka suka hati korang la ...korang buat sehingga siap sepenuhnya email tu .. cara nak tau email selesai ialah kamu cek di inbox email tu pihak service dah hantar satu inbox yg mengatakan WELCOME ...! sebagai tanda korang dah berjaya join akaun tu ..


CLICK email YAHOO !


CLICK email Hotmail 
 
CLICK email Gmail 
KEDUA : selepas kamu dah daftar kat email yg menjadi pilihan hati .. kamu buka satu tap browser FACEBOOK  
-isi semua petak kosong dan masukkan email yg telah berjaya kamu daftar .. dan klik SIGNUP !
- dan ikuti langkah2 service facebook sehingga kamu di bawah ke satu page iaitu page profile kamu sendiri..


KETIGA : refesh email kamu ..tengok balik kat email kamu di inbox , pastikan kamu terima dua email inbox dari pemberitahuan facebook utk pengesahan keseluruhan akaun FB kamu ... email kat inbox yg pertama ialah kamu dah berjaya create akaun FB menggunakan email pilihan kamu,email kat inbox yg kedua ialah utk pengesahan akaun FB yg telah kamu daftarkn... dan kamu klik link email yg kedua di inbox tu untuk melengkapkan lagi pengesahan akaun FB kamu ..

KEEMPAT : setelah kamu klik link di inbox kamu akan di bawa ke akaun FB kamu dan akaun kamu berjaya di daftarkan dgn lengkap .. dah boleh post status dah ...

3 ulasan:

Anonymous said...

macam mane kalau fb dah ada tapi fb x anta confirmation email to kat kita?

asrul rull said...

Asrul421@gmail.comrul

Anonymous said...

tk ye